Královská Bábovka
Potřebujeme: 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek moučkového cukru,
1 hrnek mléka (nejlépe plnotučného), 2 vejce, půlku hrnku oleje, vanilkový cukr (není nutný),
aroma (není nutné), 1 kipřící prášek (nutné)
Poznámka: Když místo kypřícího prášku použijeme prášek do perníku stane se z bábovky perník!
Takže na bábovku používáme kipřící prášek a na perník prášek do perníku.
Důležité : Hned jak začneme s přípravou těsta musíme si dát vyhřát troubu alespoň na 150 stupňů. Taky si musíme připravit formu. formu vymažeme máslem, (nejlépe herou) a vysypeme strouhankou.
Hrubou mouku, hladkou mouku a moučkový cukr nasypeme do velké mísy, rozmícháme do jedné sypkovyny a pak přidáme půlku hrnku oleje a 2 vejce. Až všechny přísady přidáme můžeme přidat prášek do pečiva. Půlku těsta Odlijeme do formy a druhou půlku v míse obarvíme trochou kaka. Pořádně rozmícháme a přilieme k světlému těstu. Dáme do trouby alespoň na 45 minut.
Jestli je bábovka upečená poznáme tak, že do ní píchneme vydličkou nebo jehlicí na pletení. Pokud na ní bude těsto ještě tekuté, necáme ji ještě cvíli péct a kontrolovat. Po vytažení upečené bábovky ji posipeme cukrem přes sítko a podáváme pokud možno ještě teplé.